OVER MIJ

Bedankt dat je de tijd neemt om mij beter te leren kennen. Mijn naam is Dennis Polman, ik woon in de regio Arnhem/Nijmegen en houd mijzelf voornamelijk bezig met krachttraining, personal training, voedingsadvies en sportsupplementen.

Ik ben opgegroeid in de buurt van Arnhem en Nijmegen. Als kind was ik eigenlijk altijd buiten aan het spelen. Hutten bouwen, vlotten bouwen, bomen klimmen, fikkie steken, de velden afstruinen je kent het wel. Ik heb vanaf jonge leeftijd veel verschillende sporten gedaan. Judo, kempo, kickboksen, maar ook tennis en een korte tijd voetbal. In mijn pubertijd ging ik elke dag met mijn skatebord of inline skates de stad in om de meest idiote stunts uit te halen. Mijn moeder mocht me dan ook regelmatig met een gat in mn hoofd of een gebroken arm naar het ziekenhuis brengen.

Op mijn 16e ging ik voor het eerst naar de sportschool en raakte ik eigenlijk meteen “verslaafd” aan krachttraining (fitness). Vanaf dat moment ging ik minimaal 4 keer per week samen met een vriend trainen. We waren lekker fanatiek en, zoals dat gaat op die leeftijd, boekten snel resultaat. Tot ik op mijn 19e door een domme actie op een voetbal tribune over de stoeltjes heen viel en mijn linker schouder uit de kom raakte. PIJN! Ongelofelijk wat een pijn doet dat zeg! Ik trok lijkwit weg en strompelde naar de EHBO. Die kon weinig doen behalve de ambulance bellen om mij naar het ziekenhuis te brengen. Daar hebben ze me flink wat morfine gegeven (goed spul trouwens) om te ontspannen en door steeds meer gewicht aan mijn pols te hangen plopte opeens mijn schouder terug in de kom. Dat was voor mij het einde van het trainen in de sportschool. Het duurde zeker een half jaar voordat ik überhaupt mijn arm weer wat kon gebruiken, laat staan trainen.

Na mijn schooltijd, waar ik “niet zo goed mijn best deed” volgens de maatstaven van het schoolsysteem, ben ik op mijn 17e fulltime gaan werken. Zoals veel jongeren op die leeftijd wilde ik zo snel mogelijk werken met een zo goed mogelijk salaris en dat had ik gelukkig snel gevonden. Ik ging werken bij een grote fabriek, waar ze mij vertelden dat er groeimogelijkheden waren als ik goed mijn best deed. Al snel leerde ik alle ‘ins en outs’ van het bedrijf. Ook deed ik verschillende interne opleidingen om in een hogere salarisschaal te komen. Na 2 jaar bij dit bedrijf te hebben gewerkt kon ik voor mijn gevoel eigenlijk al niet meer doorgroeien. De enige mensen die door groeiden bereikten dit door flink met de ellebogen te werken. Ik begon te begrijpen hoe die bedrijfscultuur eigenlijk in elkaar zit en dat ik daar  echt niet tegen kon. Ik raakte daardoor steeds meer gefrustreerd. Ik maakte zelf mijn frustratie zo groot dat ik uiteindelijk na 4 jaar zwaar overspannen en depressief ben weggegaan.

In de tijd van mijn eerste depressie had ik natuurlijk veel psychiaterbezoek en in combinatie met een goed antidepressiva kwam ik er na ongeveer anderhalf jaar weer langzaam maar zeker bovenop. Gelukkig leerde ik steeds meer mensen kennen die mij meer inzichten gaven in het leven waardoor ik weer verder kon groeien.

Zoals iedereen wilde ik ook een financieel gezonde toekomst. Ik wilde alleen nog maar voor mijzelf werken. Vrijheid. Ik heb als zelfstandig ondernemer vanaf die tijd veel verschillende “zaken ondernomen” en maakte ook kennis met de netwerkmarketing industrie. Ik heb in een periode van 4 jaar met de meest uiteenlopende producten en diensten gewerkt. Ik heb enorm veel geleerd van al die avonturen en had wisselend succes. Later heb ik samen met mijn vader een bedrijf opgezet met golfsimulators en golf artikelen. Na 2 jaar voorbereiden opende we dan eindelijk in 2007 een ‘Indoor Golf Center’ compleet met golfsimulators, een winkel met golfartikelen en een kleine bar. Het was ook een showroom voor de bouw, verhuur en verkoop van golfsimulators. Vervolgens kwam er een partner bij die een complete fitness center zou inbrengen om vervolgens golf en fitness te combineren. 

Daarnaast deed ik ook veel evenementen en beurzen met een mobile golfsimulator, met als hoogtepunt de Miljonair Fair 2008. Begin 2009 moesten we onder druk van de gemeente de activiteiten stoppen op de locatie waar we gevestigd waren. Verhuizen dus. Maar dit kon op dat moment helemaal niet. Er was geen geld omdat alles was geïnvesteerd. In feite werden we met de hele onderneming op straat gezet omdat we moesten wijken voor een school die stel op sprong ging uitbreiden, wegens het grote aantal  leerling-aanmeldingen, in de ruimte waar wij gevestigd waren. Op dat moment moest ik een financieel krediet aanvragen om een verhuizing en doorstart te financieren. Ik was volledig afhankelijk van de gemeente en van de banken. Op dat moment was ook het hoogte punt van de kredietcrisis en er was geen enkele bank meer die nog een lening wilde verstrekken. Voordat we werkelijk de deuren konden openen was het al “einde verhaal”. 

Helaas bleef ik last houden van depressies. Zo’n beetje om de twee jaar gleed ik weer af in een depressie. Het was elke keer vergelijkbaar maar mede doordat ik meer ervaring had kon ik de signalen iets sneller herkennen en eerder aan de handrem trekken. Toch was het elke keer zwaar genoeg dat ik zeker een half jaar buiten spel stond. En met de depressieve aanloopperiodes erbij gerekend was ik elke keer minimaal een jaar kwijt. In dat jaar kon ik – en deed ik niks. Dus geen werk, geen inkomen en alles waaraan ik de tijd daarvoor had gewerkt viel in elkaar.

Na jarenlang met hoge kosten en dus veel risico en stress te hebben gewerkt, heb ik sinds 2009 besloten om te leven in vrijheid en alleen nog maar dingen te doen die bij mij passen en die ik echt leuk vind. Op zoek naar mijn PASSIE! Ik heb moeten leren om naar mijn gevoel te luisteren en mijn intuïtie te volgen. Sinds het begin van mijn ondernemerschap ben ik op een zoektocht gegaan naar mijzelf, wie ik echt ben en wat ik echt wil. Door open te staan voor het “nieuwe denken” heb ik een enorme groei door gemaakt, dat heeft me door flink wat moeilijke periodes heen gesleept, zakelijk en privé.

Dit is ook een belangrijke reden waarom ik op een bepaald moment ben begonnen met internet ondernemen. Ik dacht bij mezelf; “ik weet nog niet precies wat ik ga doen, maar het moet in ieder geval locatie onafhankelijk zijn en met mijn laptop op te bouwen zijn.” Dus toen ben ik begonnen met webhosting, webdesign, affiliate marketing en bloggen om weer een inkomen op te bouwen.

Nu is het ondernemen op internet voor mij ook niet echt een succes gebleken. Na een paar jaar tientallen klanten (waarvan er een aantal hele goede vrienden zijn geworden) te kunnen helpen met hun websites heb ik besloten om de online werkzaamheden te stoppen. Ik werd er niet gelukkig van. Sterker nog, ik ontwikkelde een enorme weerstand tegen het maken van websites en liep helemaal vast. Ik merkte dat ik echt de stekker eruit moest trekken want anders zou de depressie weer te veel voedingsbodem krijgen om te ontwikkelen.

In 2010 heb ik fitness weer opgepakt. EINDELIJK lukte het mij om de eerste 3 maanden trainen door te zetten om in het ritme van het trainen te blijven. Vanaf dat moment hielp het trainen mij door de depressies heen die toch gewoon weer terugkwamen. In tijde van depressie was het enige wat ik nog kon slapen, eten, mezelf naar de gym slepen met “energie uit een potje” en trainen. Om dit vervolgens weer te herhalen. Of dat gezond en verstandig was weet ik niet maar mij hielp het door mijn donkerste tijden heen.

Gezonde levensstijl werd steeds belangrijker voor me omdat ik ALLES maar dan ook ALLES aanpakte om de depressies buiten de deur te houden. Inmiddels weet ik en accepteer ik dat dit onmogelijk is, het is er namelijk altijd. Vandaar dat ik veel kennis heb opgedaan in supplementen en gezonde voeding. Dit is dan wel weer een perfecte combinatie met fitness natuurlijk. Dus achteraf gezien heeft het dan toch allemaal een reden gehad.

Ik heb eindelijk weer mijn PASSIE gevonden!

Sinds 2014 volg ik verschillende opleidingen en workshops, ben ik actief als Personal Trainer/Coach en help ik mensen sterker en gezonder te worden. Ook door advies in voeding en sport supplementen.

Met de technische en praktische hulp van mijn vader heb ik de Mobile Outdoor Gym gebouwd waarmee ik nu ook trainingen in de gezonde buitenlucht geef. Zomer en winter, in weer en wind. Heerlijk!

Met de Mobile Outdoor Gym heb ik 2 jaar op verschillende locaties in regio Arnhem/Nijmegen volgens een weekrooster ochtend en avond trainingen gegeven. 6 dagen per week. Er waren mooie dagen dat ik had ik een super gezellige enthousiaste groep had van ruim 10 mensen. Maar soms stond ik op een regenachtige dag op een parkeerplaats daar voor niks alleen in de kou. Veel ups en downs zoals gewoonlijk.

Ik merkte dat mijn kracht ook mijn zwakte was.

Mijn kracht was de mobiliteit zodat ik overal mijn trainingen kon geven. Mijn zwakte was dat ik door die mobiliteit verschillende locaties had waardoor ik te weinig training aanbod per locatie kon bieden om genoeg mensen te trekken.

Op zoek naar een vaste locatie.

Eindelijk kwam ik via via bij DE VASIM in Nijmegen. Dit prachtige oude industrie pand staat vlak langs de nieuwe waalbrug “De Oversteek“. Het plein, de grote bogen onder de brug, de industriële omgeving… Gewoon perfect!

Nu eerst verder bouwen aan een solide basis met de VASIM GYM. Elke maand een paar nieuwe gewichten of ander materiaal erbij verzamelen. Stap voor stap bouwen aan mijn oldschool gym waar iedereen welkom is om binnen én buiten kan trainen zoals ze zelf willen.

 

Dennis Polman

Facebook
Facebook
GOOGLE
http://vasimgym.com/dennis-polman
TWITTER
LINKEDIN